5 toegankelijke vakantieplekken in Vlaanderen voor een onvergetelijke zomer!

5 toegankelijke vakantieplekken in Vlaanderen voor een onvergetelijke zomer!

2 min.
SHARE

De zomervakantie is het perfecte moment om met vrienden of familie te ontspannen en nieuwe plekken te ontdekken. Als PVB/PAB-budgethouder is het daarbij belangrijk dat elke plek toegankelijk is voor jou en/of je gezin. Benieuwd naar welke plekken je deze zomer kan bezoeken? In deze blog zetten we 5 inclusieve vakantieplekken in Vlaanderen op een rij die ervoor zorgen dat je een leuke zomer beleeft!

 

  1. B&B Koto van Tamara en Sven in Antwerpen 🏡

    Wil je deze zomer de stad aan de Schelde ontdekken? Of het nu stralend weer is of we te maken krijgen met zomerse buien: B&B Koto van onze budgethouder Tamara en haar partner Sven is de ideale plek om tot rust te komen! De B&B biedt gasten een uniek en inclusief verblijf dankzij het principe van universal design. Dit betekent dat de B&B volledig is ingericht om ook toegankelijk te zijn voor mensen met een handicap. Waarom dit voor Tamara zo belangrijk is? Ze legt het hieronder uit: 

    “We hebben ervoor gekozen om onze B&B toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dit noemen we ook wel 'universal design'. Het is onze bedoeling om kamers in te richten voor een diverse groep gasten, zowel met als zonder beperkingen, zonder dat daarbij een stigmatiserend gevoel ontstaat. We willen dat iedereen zich welkom voelt, zonder dat het lijkt alsof je in een ziekenhuiskamer verblijft.”
  2. Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren 🏛️🦽

    Altijd al geïnteresseerd geweest in het tijdperk van de oude Grieken en Romeinen? Dan is het Gallo-Romeins Museum in Tongeren voor jou dé plek om deze zomer wat cultuur op te snuiven! Het museum is rolstoelvriendelijk en zorgt ervoor dat je het bezoek perfect kan afleggen met een rolstoel. Daarnaast voorziet het museum ook speciale rondleidingen voor blinden en slechtzienden. Meer info over wat het museum doet in het kader van toegankelijkheid?  Lees het allemaal hier.

  3. Zwembad Brigitte Becue in Oostende 🏊‍♀️♿

    Een plek om een verfrissende duik in het water te nemen mag niet ontbreken in dit lijstje! Het zwembadcomplex van Brigitte Becue in Oostende is hiervoor de perfecte plek. Het zwembad is toegankelijk voor personen in een rolstoel en biedt meerdere faciliteiten, waaronder een tillift om je veilig in en uit het water te helpen. Daarnaast zijn er ook aangepaste kleedkamers, toiletten en tilliften aanwezig, zodat iedereen comfortabel kan genieten van een dagje zwemmen.
  4. Het Vlinderpad in Kalmthout 🌳🦋

    Ben je een natuurliefhebber? Dan is het ‘Vlinderpad’ in de Kalmthoutse Heide een must-visit deze zomer! Het Vlinderpad is een speciaal wandelpad, aangezien het pad volledig is ingericht voor blinden en slechtzienden. Dankzij de Vlinder-App krijg je tijdens je wandeling info over de natuur en de geschiedenis van het gebied. Het pad wordt ook goed onderhouden, zodat je met een wandelstok de route probleemloos kan bewandelen.
  5. Badhuis Lavendula in Lokeren  🧖‍♀️♨️

    Wil je een dag helemaal tot rust komen in een volledig toegankelijke wellness? Dan kan je in Lokeren badhuis Lavendula een bezoekje brengen. Deze wellness is volledig toegankelijk dankzij onder andere brede deuren, een inrijdouche met een doucherolstoel, aangepaste wastafels en een zwembadlift. En als je nog extra wil genieten is er de speciale zorgmassage die je kan boeken. Heerlijk!  

Wil je graag nog meer toegankelijke plekken in Vlaanderen en Brussel ontdekken? Surf naar Toegankelijk toerisme in Vlaanderen voor meer info. 

Heb je op vakantie soms extra paar helpende handen nodig en zoek je extra assistentie? Er staan in Vlaanderen en Brussel gescreende en hulpvaardige helppers klaar om jou of je gezin te ondersteunen op vakantie. Registreer je vandaag als PVB/PAB-budgethouder en vind de geschikte helpper!