Als ouder PAB-budgethouder en assistent zijn: vergoed worden voor de zorg van je kind via Helpper en de deeleconomie.

Als ouder PAB-budgethouder en assistent zijn: vergoed worden voor de zorg van je kind via Helpper en de deeleconomie.

2 min.
SHARE

Als ouder voel je onvoorwaardelijke liefde en toewijding voor je kinderen. Als je zoon of dochter bij de geboorte, of op latere leeftijd, extra zorg nodig heeft, neem je als ouder automatisch en met veel liefde die zorg op. Deze zorg komt helaas niet alleen. Gelukkig kan het PAB de nodige ondersteuning bieden. Ook via Helpper kan je met het PAB je mantelzorgers vergoeden of op zoek gaan naar extra assistentie bij dagelijkse taken. Maar wist je dat ouders die PAB-budgethouder zijn, beiden de rol van assistent kunnen opnemen via Helpper? Lees meer hierover in deze blog.

PAB-Budgethouder en assistent via Helpper

Als je kind een erkende handicap heeft, kan je als ouder bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) een persoonlijk-assistentiebudget (PAB) aanvragen.
Met het PAB geeft de Vlaamse overheid gezinnen de kans om de zorg voor hun gezinslid met een handicap op maat te organiseren. Als een kind een PAB toegewezen krijgt, worden beide ouders automatisch aangesteld als budgethouder. Goed nieuws: via de deeleconomie en Helpper kan je als ouder de rol van budgethouder en assistent combineren. 

Beide ouders kunnen voortaan perfect als assistent ingezet worden, zonder dat één van hen afstand moet doen van het budgethouderschap. Dit maakt het voor ouders mogelijk om (tijdelijk) minder te gaan werken om thuis voor hun kind te blijven zorgen, zonder dat dit een groot financieel nadeel met zich meebrengt.

Vergoed je familieleden en mantelzorgers met je PAB

Het is een bekende gezegde: It takes a village to raise a child. Als zorgouder kan je soms gelukkig rekenen op de onvoorwaardelijke steun en hulp van grootouders, ooms, tantes en andere familieleden en vrienden. Denk maar aan je vader die je zoon wekelijks naar de dagbesteding vervoert, je zus die je dochter tijdens de vakanties opvangt, of de buurman die af en toe boodschappen voor je haalt wanneer je in het ziekenhuis bent met je kind.

Dankzij Helpper kan je het cashgedeelte van het PAB gebruiken om via de deeleconomie je familieleden, vrienden, buren en andere mantelzorgers te waarderen voor de ondersteuning die ze jou en je gezin belangeloos verlenen. Daarnaast ontvangen zij door hun hulp via Helpper niet alleen erkenning, maar ook een eerlijke vergoeding voor hun waardevolle inzet. 

Waarom budgethouders voor Helpper kiezen

USP budgethouders 600x200

 

Gratis infosessie

💡Wil je graag meer info over wat Helpper en de deeleconomie voor jou en je gezin kunnen betekenen? Schrijf je gratis in op een van onze online infosessies.