laatste wijziging: 31 december 2024
inwerkingtreding: 01 januari 2025

Juridische Info

1.  Bedrijfsinformatie

Naam en Handelsnaam Helpper
Rechtsvorm Naamloze Vennootschap (NV)
Adresgegevens Lange Gasthuisstraat 29-31, bus 14, 2000 Antwerpen, België
Ondernemingsnummer (BE) 0673.790.011
Rechtspersonenregister RPR: Antwerpen (afdeling Antwerpen)  (In het Engels: RLE: Antwerp (division Antwerp)

2. Contactgegevens

E-mail hello@helpper.be
  Telefoonnummer   +32 3 361 39 30
WhatsApp +32 492 87 29 56
Adres Lange Gasthuisstraat 29-31, bus 14, 2000 Antwerpen, België

3.  Gegevensbeschermingsautoriteit

Voor vragen of meldingen over gegevensbescherming kan je contact opnemen met de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit:

Gegevensbeschermingsautoriteit
Drukpersstraat 35
1000 Brussel, België
Telefoonnummer: +32 (0)2 274 48 00
E-mail: contact@apd-gba.be
www.gegevensbeschermingsautoriteit.be

4.  Gedragscode

Helpper hanteert een specifieke gedragscode voor helppers, genaamd de 'Gouden Regels van Helpper'. Deze regels zijn opgesteld om betrouwbaarheid, veiligheid en respect te waarborgen binnen onze community.  Hieronder vind je een samenvatting van de belangrijkste punten uit deze gedragscode:

    • Betrouwbaarheid: helppers worden geacht hun afspraken na te komen. Het niet verschijnen of annuleren zonder duidelijke reden wordt niet getolereerd.
    • Veiligheid: Zowel helppers als hulpvragers worden aangemoedigd om altijd een veilige werkomgeving te waarborgen. Helppers moeten bijvoorbeeld duidelijke communicatie onderhouden en respect tonen voor de persoonlijke ruimte en eigendommen van de hulpvrager.
    • Respectvolle communicatie: helppers dienen zich respectvol en empathisch op te stellen. Beledigend of ongepast gedrag is ten strengste verboden.
    • Professionaliteit: helppers dienen hun taken uit te voeren op een manier die het vertrouwen in de community versterkt. Dit betekent onder andere stipt en behulpzaam zijn, en openstaan voor feedback.
    • Privacy: helppers gaan zorgvuldig om met de persoonlijke gegevens van hulpvragers en houden zich aan de geldende privacywetgeving.
Deze gedragscode is essentieel om een veilige en respectvolle samenwerking tussen hulpvragers en helppers te waarborgen.
Je kan de volledige gedragscode nalezen via de volgende link:
Gouden Regels van Helpper.

Verdere afspraken en details over verantwoordelijkheden en voorwaarden zijn vastgelegd in onze Algemene Voorwaarden.

5.  Vergunningen

Helpper is officieel erkend als platform binnen de deeleconomie, wat betekent dat wij voldoen aan alle wettelijke vereisten die door de overheid zijn vastgesteld om een betrouwbaar en transparant dienstenplatform aan te bieden. Onze erkenning als platform binnen de deeleconomie kan je hier raadplegen:  Deeleconomie - Vlaamse Overheid.
Voor meer informatie over deeleconomie en de erkenning van deeleconomieplatformen kan je terecht op de website van de FOD Economie. 

Daarnaast is Helpper volledig in overeenstemming met de relevante wet- en regelgeving van het VAPH met betrekking tot PVB- en PAB-budgethouders. Met Helpper kunnen budgethouders het cashgedeelte van hun Persoonsvolgend Budget (PVB) of Persoonlijk Assistentiebudget (PAB) benutten om via de deeleconomie familieleden, vrienden, buren en andere mantelzorgers te waarderen voor de ondersteuning die ze verlenen.
Meer informatie hierover vind je op onze pagina voor budgethouders: Haal meer uit je PVB/PAB via deeleconomie.

Onze diensten zijn afgestemd op de wetgeving inzake PVB en PAB om budgethouders te ondersteunen in het optimaal benutten van hun middelen. Het Persoonsvolgend Budget (PVB) is een jaarlijks gepersonaliseerd budget dat dient om extra ondersteuningsnoden te betalen.
Meer informatie over het PVB vind je op de website van de Vlaamse overheid: Het Persoonsvolgend budget voor personen met een handicap (PVB).

Als erkend platform dragen wij bij aan de professionalisering van informele hulp en bieden wij ondersteuning aan budgethouders volgens de richtlijnen van de Vlaamse overheid. Wij streven naar transparante en veilige dienstverlening en werken nauw samen met zorgvragers en helppers om een veilige omgeving te creëren waarin afspraken helder en wederzijds respectvol zijn.

6.  Toegankelijkheid

Wij streven ernaar onze website en platform toegankelijk te maken voor iedereen.
Mocht je problemen ondervinden bij het gebruik van deze pagina, neem dan contact met ons op via hello@helpper.be.